Hajdinska kaša s gljivama

Hajdinska kaša sa gljivama kao prilog jelima od mesa ili kao nadjev za perad. 

Sastojci

  • 1 luk
  • 200 g Hajdinske kaše
  • 1 l juhe u kocki
  • 250 g svježih šampinjona
  • sol
  • papar
  • 1/8 l kiselog vrhnja
  • margarin za lim
  • 1/8 l kiselog vrhnja (II)

 

Priprema

Fino nasjeckani luk popržiti dok ne požuti, dodati opranu i ocjeđenu hajdinsku kašu te zalijati juhom. Pustiti da zavri te smanjiti vatru. Očistiti šampinjone, izrezati ih na polovice i dodati kaši, ponovno pustiti da zavri i dalje kuhati 15 minuta na laganoj vatri. Pred kraj začiniti solju i paprom. U smjesu dodati 1/8 litre kiselog vrhnja i promješati. Smjesu staviti u namašteni lim i peći 10 minuta na 220°C. Ostatak kiselog vrhnja prelijati po kaši kad je gotovo. Servirati s jelima od mesa ili kao nadjev za perad.